Per què començar a caminar?

TwitterGoogle+FacebookWhatsAppCompartir

Tenim un cos que ens ha de durar tota la vida, i depèn dels nostres gens i de la cura que en tinguem,  mantenir-lo en la nostra  millor condició física.

Quina és l’activitat més saludable? Dependrà dels gustos, de la pràctica o de la iniciació que haguem tingut… No obstant això, la més senzilla i la que està a l’abast de la major part de persones és: “caminar”.

Per començar a adquirir l’hàbit, l’activitat hauria de ser: suau, constant i regular, perquè sinó, al cos li representarà un esforç massa intens, fet que no és massa aconsellable, ja que es poden produir trastorns lleus, lesions musculars, esgotament…

Els avantatges de realitzar un exercici físic moderat i regular són:

  • Ajuda a cremar calories i, per tant, a mantenir el pes ideal
  • Baixen els nivells de colesterol i la tensió arterial
  • Produeix una sensació de benestar i ajuda a millorar l’estat d’ànim

L’activitat, ha d’estar adaptada a les possibilitats de cadascú.  Caminar és una activitat excel·lent, caldria començar caminant de 20 a 30 minuts i anar augmentant el temps a mesura que ens hi anem adaptant. El cos és molt savi, de manera que, ja notarem quan no puguem més i, per tant, quan haurem de parar. És aconsellable caminar amb una intensitat que ens permeti parlar sense ofegar-nos. S’ha de mantenir un ritme uniforme. D’altra banda, caminar amb companyia d’una altra persona fa que la caminada sigui més agradable.

Encara que qualsevol calçat còmode ens serveixi per desplaçar-nos un parell d’hores, a l’hora de decidir-nos per un calçat o per un altre, caldrà tenir en compte el terreny sobre el qual caminarem habitualment: superfícies dures, toves, lliscants, ciment, arena…

El tipus de sabata que escollim dependrà de la salut dels nostres peus. S’ha de comprar un número de sabata més gran que l’utilitzat normalment i, sobretot, emprovar-se’l amb el mitjó que s’utilitzarà per caminar. Cal emprovar-se les dues sabates.

Realitzeu algun tipus d’activitat física habitualment i, de forma constant? Interior o exterior? Percebeu algun canvi si deixeu de realitzar-la temporalment?

Caminant

Caminar ens ajuda a “fer salut”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *